miercuri, 8 ianuarie 2014

Cap-de-mop! Nu Vorbesc Aiurea...

Candva am avut o pisica. Il chema Cap-de-mop dar pe voi nu va intereseaza asta. Ca nu o sa ma apuc sa va zic cacaturi personale aici. Ideea e ca eu nu i-am pus cip pisicii aleia la ureche sau la zgarda sa o monitorizez gps. Ca daca voia sa plece aveam incredere ca o sa se intoarca, doar ce mortii ei, eu o hranesc si o mangai dupa ureche. Nu eram prieteni la catarama dar ne intelegeam ok.

Nici nu puneam alte pisici sa ii faca poze cand iesea cu alte pisici. Pula mea, cat timp nu se intampla chestiile nasoale la mine in casa sub supravegherea mea poa' sa bea cat lapte vrea cu curva aia de Rita a lu vecina-meu. Poa' sa o si niho niho daca nu e la mine in casa. Cum ziceam, nu o pozam cat era in treaba ei...ce sa fac dupa cu pozele? sa le pun pe frigider si sa le arat celorlalti care trec pe acolo "ba uite ce face pisica mea in timpul ei liber! Adica, pula mea, stiu ca nu am nici un drept sa ii impun vreo regula atunci dar mna, ce cacat conteaza asta in zilele noastre?"

Eu imi lasam motanu' sa danseze. Chit ca arata ca un batran cu parkinson in timp ce avea un atac de astm pe patine cu rotile. O lasam, ca era viata ei. A dansat si opagangnam style sau cum ma-sa s-o scrie, a dansat si macarena, si harlem shake si multe. Nu era treaba mea sa ma bag in cutia ei de nisip.

Nici nu imi dadeam motanul cu capul de ceva cand nu stia destula biologie. Avea talentele lui in viata, nu puteam sa il fortez sa invete biologie in cacat de treaba. Si in fond, daca il bateam nu incepea sa ii placa in mod magic ceva ce nu i-ar fi placut inainte. Nu il interesa structura celulei, il interesa pescuitul fara sa se ude. Stiu ca e ca si cum ar fi sa te intereseze cum sa scoti bani devenind curva fara sa vrei sa te futi dar era un amarat de motan in cacat de treaba, nu mai judecati asa aspru!

Si cum stateam si ma gandeam la ea si la toate chestiile pe care nu i le-am facut ca nu sunt normale din nici un punct de vedere mi-a trecut o idee morbida prin creier. Ce stapan de cacat ar fi trebuit sa fiu sa ii fac cacaturi de genul si apoi sa ies cu ea in lume sa le spun tuturor ca e cel mai fain si mai destept motan din oras? Adica in creierul ei ar fi aparut ideea ca e ea chiar e cea mai desteapta, ca avea creier mic saraca, ca toate pisicile. Si ar fi considerat ca asta e premiul pentru ca a suportat tot comportamentul ala de rahat, si ar fi avut aere in fata celorlalte pisici. Sau poate am subestimat-o si avea un creier mai ok...caz in care doar m-ar fi dispretuit.

a, luati si linkul asta fara legatura cu articolul in caz ca va plictisiti: http://www.viata-libera.ro/educatie/49941-viata-libera-galati-la-cnva-chiulangiii-vor-fi-prinsi-cu-unde-radio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu