miercuri, 15 ianuarie 2014

Pasare de sezon

Mai stii cand erai mic si te prindea careva mancand toata ciocolata din frigider sau spargand vaza lu ma-ta? Atunci doar iti puneai un zambet tamp pe fata si aia era. Aveai atitudinea aia de "Da coaie, aia e." Acum daca faci un cacat trebuie sa ai o scuza la el. Absolut orice cacat are si o scuza. Ca doar acum esti matur.

Sunt scuze absurde:
Spargi ceva la nervi-"pai sa vezi ca pula mea, ca mergeam si eu si deodata m-am impiedicat si am cazut peste o scandura, care s-a lovit de aragaz, care a pornit in mod spontan si l-a ars pe Hitler care statea pe el asa ca prostu' si a strigat "bag pula! gazati evreii!" si in timp ce ii gazau s-a spart si cacatu ala....nu eu!"

Sunt scuze de zi cu zi:
Ba iesi afara? *te uiti in portofel*- "ba, pula mea, imi e cam somn azi.."

Sunt scuze comode:
Ba dai si mie o tigara? *vezi ca mai ai 3* - "ti-as da, dar nu mai am.."

Si sunt scuze prin care te minti ca nu iti mai pasa:
"Vrei sa ne vedem? asa de dragul vremurilor bune"
Adica, nu, nu vreau sa ne vedem ca imi e dor de tine sau ceva. Doar de dragul vremurilor bune in pula mea. Ne vedem si tinem un meeting, eventual facem si un brainstorming.

Totusi, cel mai de cacat e sa te minti pe tine ca iti pasa de ceva. De obicei te minti ca iti pasa de chestii care se intampla in Romania dar nu te implica deloc. Ca doar esti om, si te implici in probleme sociale ca "Rosia Montana" sau "eutanasierea cainilor vagabonzi". Si iti dai tu cu parerea in orice cacat care nu te afecteaza catusi de putin. cu ce se schimba viata ta daca bubuie muntele de la rosia montana sau nu? Cu ce te afecteaza ca sunt 2 caini in plus sau in minus in fata blocului? Nu te fute grija de treburile astea, te fute grija ca vezi doamne trebuie sa fii un bun cetatean si sa arati ca iti pasa.

Mie nu imi pasa. Sunt doare-n pulist fata de tot ceea ce nu ma implica in mod direct. Si nu am mustrari de constiinta, dorm chiar foarte bine (cu exceptia unui vis in care sunt atacat de pui de pisica zombie dar aia e alta treaba).

Si de la Rosia Montana ajungi sa te dai misto ca iti pasa de orice. De la cum merg trenurile in orasul vecin pana la Roxana Babenco si cu cine si-o trage ea. De la cainii vagabonzi la modul in care o sa dea bacul aia cu 8 generatii mai mici. Si compasiunea ta nemarginita sare de la una la alta ca pulile din cur in gura. Dar peste tot e la fel. Dureaza maxim o luna. Toata tara e innebunita. Dupa o luna toti au revenit la starea normala de nepasara. Mai stie cineva criza aia cum ca noi nu ne sustinem elevii olimpici? Sau nebuna aia care a facut greva foamei o luna si ceva? Nu. Ca nu va pasa. Peste 2-3 luni o sa va intreb de divortul intre Bianca a lu Bote si ala de la meteo Valetiu Sliv sau cum l-o chema. Si voi o sa imi raspundeti: "cine? ce?"

Nu va mai mintiti singuri ca va pasa. Si nu ma mai futeti pe mine la cap ca va pasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu