miercuri, 27 noiembrie 2013

Sfantu' Andrei

Sfantul Andrei. Daca esti din Galati clar stii de sarbatoarea asta. E una din putinele ocazii in care iese lumea pe strada si avem si noi o oarecare viata de noapte ca oras. Ca in rest Galatiul e un oras cam mort din punctul asta din vedere, avand in vedere ca daca iesi pe strada seara vezi mai multe grupuri de caini vagabonzi decat de oameni. Si nici nu avem prea multi caini vagabonzi. Oricum, trecem peste ca ma abat de la subiect, ce voiam eu sa zic e ca vine Sf Andrei (mai bine cunoscut de galateni ca zilele Galatiului). Si acum toti sunt panica pe planuri la modu cum ca "BA TU CE FACI DE ZILELE GALATIULUI?" Baietii vor sa "se faca praf" adica sa bea, eventual sa combine ceva. Iar fetele vor sa iasa in oras "sa se distreze". Nu vorbesc pe limba lor asa ca habar nu am ce inseamna asta. Legenda spune ca exista un zan, si anume zanul-tuturor-sarbatorilor-de-care-se-iese-in-oras-gen-zilele-Galatiului-revelion-Craciun-sau-altele-de-genul-ca-doar-nu-iese-nimeni-sa-bea-pentru-ca-e-zuia-internationala-a-astrologiei. Are un nume mult prea lung asa ca o sa ii spunem Bob. Rolul lui Bob e sa iti futa tie planurile din cand in cand. Da' numa' de sarbatori, in rest e strict vina ta si nu ar trebui sa dai vina pe Bob. Totusi, de cele mai multe ori reusesti sa scoti la capat alt plan in ultim moment si tot iti scoti nasu' din pestera in cautare de distractie, asa ca m-am hotarat sa te invat cum sa te distrez super mega maxim de zilele Galatiului.

In primul rand trebuie sa iti iei o vuvuzela. Nu ai ce face pe strada de Sf Andrei fara o vuvuzela. E ca si cum ai purta un tricou pe care scrie "URASC GALATIUL". Pentru ca tu cand folosesti cacatul ala de vuvuzela toti oamenii pe o raza de 3 km o aud si se gandesc "mama ce faina e vuvuzela aia, clar gagiu/gagica aia iubeste Galatiul". Unii o sa injure, dar de bucurie, nu de altceva. Si daca iti zice cineva ca esti stupid si nu faci decat zgomot in jurul tau si pe deasupra mai pari si un pic retard ii spui asa: "Ce coaie, sunt zilele Galatiului, tu nu te bucuri ca esti galatean?"

Mai mult decat atat, e foarte misto sa iesi in oras si sa te duci la o gasca de baieti de printre blocuri cu cateva sticle goale langa ei (asa ii recunosti ca sunt baieti buni, ca au facut curat dupa ce au baut niste marlani mai devreme) si sa te dai smecher fata de gagica-ta/amicii tai. Preferabil sa fie cu cativa ani mai mari ca tine. Toti o sa te respecte de 4,36 ori mai mult dupa aia si baietii aia o sa inteleaga ca e o gluma. Daca cumva vine vreo unu spre tine mai violent spune-i ca esti din Braila. Pentru ca toata lumea stie ca brailenii au imunitate ca sunt din Braila, orasul frate al Galatiului si membri celor 2 comunitati se respecta enorm intre ei. Cati braileni ai auzit ca au fost batuti si au supravietuit dupa ce s-au luat de un grup de galateni chiar de ziua orasului lor? Sa fim seriosi. Dupa ce le zici ca esti brailean o sa iti dea chiar si o sticla de bere de cap.

 Pe final tre' sa mentionez ca e musai sa iti iei tot ce ai de valoare la tine si sa iesi sa te plimbi prin oras. Preferabil pe faleza sau in 19. Toti hotii de buzunare se retrag din respect pentru mareata sarbatoare a Sfantului Andrei asa ca nu ai de ca sa iti faci griji. Chiar si gipsy bosi. Si aia care zic ca nu e asa sunt paranoici. Pe bune, ia-ti toata valoarea cu tine: ceasuri, telefoane, bratari de aur, lanturi, cercei, tot tot tot. Cand o sa te vada cei din jur o sa te admire enorm pentru cat de smecher/smechera esti.

Astea fiind zise, va urez distractie placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu