vineri, 22 noiembrie 2013

Pentru gagici capitolul3

Era deja ametit, obosit si voia doar sa se intinda in pat. Ningea destul de puternic si poate acea ultima bere nu fusese o idee asa buna. Dar au iesit ca baietii, deci era ok. Chit ca era cam tarziu, o sa ii zica lu' tata-sau ca a fost sa cumpere caduri de craciun si nu a gasit. Dar cum mergea pe strada un pic clatinat observa pe partea cealalta o tanara pe la vreo 20 si de ani cu dresuri tip fishnet, fusta scurta, o geaca de piele neagra si machiaj destul de puternic cum coboara dintr-un X5. Era clar o dama de companie Asta era varianta frumoasa al cuvantului, celalalt ar fi fost curva. Dar nu era nici prima nici ultima pe care o vedea asa ca nu asta i-a atras interesul. Fata intra intr-o biserica. Cu un mers apasat si hotarat. Asta era cu adevarat interesant. Nu credea ca persoanele de genu' se duc la biserica. A hotarat sa intre dupa ea sa observe mai departe.

Inauntru era la fel de frig. Isi vedea respiratia in mici gramezi de abur ce miroseau a alcool. S-a uitat la ceas: 11:48. Pe langa fata pe care venise sa o urmareasca mai erau 2-3 persoane. Era bine. S-a asezat la cativa metri de bruneta care a ingenunchiat langa o icoana. Oare a cata oara in seara aia se pusese in genunchi? Nu avea de unde sa stie, dar era sigur ca in nici una din situatiile anterioare nu a facut-o ca sa se roage. Icoana era veche si avea chipul cuiva pe care nu il mai vazuse niciodata. Nu era ceva neasteptat din moment ce el nu stia aproape nici un sfant. Ii stia pe aia 2 care ii avea tata-sau in masina pe niste cartonase mici in bord. Tata-sau credea, el nu. A scuturat usor din cap sa poata reveni la realitate ca si'a cam dat seama ca mintea il poarta in alta parte si nu voia sa piarda scena. Fata avea ochii inchisi in timp ce se ruga asa ca putea sa o observe in voie. Era frumoasa, nu parea trista, suparta sau dezamagita de ea. Era curva, asta facea si se obisnuise cu ideea. Dar totusi atunci de ce mai venise? Atunci a observat-o mai atent. Nu era nici trista nici dezamagita dar era plina de speranta. Nu mai avea atitudinea flegmatica cu care a intrat, era mai degraba linistita, smerita chiar.

S-a uitat inca o data la vestimentatia ei. Fusta neagra si mulata de piele ii acopereau jumatate dintr-o gaura a unui dres. Probabil facuta cu putin timp in urma in X5-ul ala. Tocurile cuiale pantofilor negri isi indreptau varful intr-un mod martial spre cupola cu un aer demn in timp ce ea statea in genunchi nu mainile impreunate si ochii inchisi. Dupa o vreme fata a deschis ochii si s-a ridicat si a pupat icoana. Cand s-a intors cu fata spre iesire avea din nou acelas aer rece. Si a iesit din biserica la fel cum a intrat. Cu nimic in plus sau in minus. El a ramas cu privirea in gol dupa ce s-a inchis usa in urma ei. Apoi si-a indreptat ochii spre icoana. Avea ceva nou pe ea. O urma rosie. Ruj. Si atunci a inteles. Bruneta nu voia sa isi schimbe viata, nu avea regrete, ea voia doar mantuire gratuita. Isi dorea sa traiasca si depravare si inaltare spirituala, cu o mana sa ii faca una scurta urmatorului ei client si cu una sa isi faca o cruce. Rujul ala arata dualitate, lacomie si nesabuinta.

Totusi nu ii provoca vreun sentiment de repulsie. Era ceva ce intelegea. Si s-a uitat in jurul lui. Nu erau oameni cu suflete pure ca de argint, erau suflete ruginite. De la distanta seamana dar cand te apropii e diferenta ca de la cer la pamant. Si era clar ca fiecare avea urme de ruj pe caracter. Si el avea. Dar totusi, unde o fi bruneta acum? Probabil in alt X5 sau intr-un alt BMW. Si el unde era? Era in genunchi sau in X5? Nu stia si nici nu incerca sa isi dea seama ca, oricare ar fi fost raspunsul se va schimba mai devreme sau mai tarziu. Poate in 5 minute, poate in 5 zile. Telefonul a inceput sa ii vibreze in buzunar. Tata-sau. Ora 12:08 Nu stia unde e dar stia unde ar trebui sa fie. Acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu